IB8 - samostatná ventilační hlavice rotační, hliník, 203mm

ventilace pomocí přírodních zdrojů energie, samostatná ventilační hlavice, hliník, záruka 15 let

POPIS
• ke své činnosti nepotřebují elektrickou energii
• využívají ekologický přírodní zdroj energie (vítr), který je zcela zdarma a je nevyčerpatelný!!!
• nevyžadují žádnou údržbu díky prvotřídním ložiskům
• provádí trvalý vzdušný oplach střešního pláště
• průběžně provětrávají interiéry, výrobní i skladovací haly, různorodé zemědělské objekty, v bytech nejvíce koupelny, toalety, sklepy a spíže
• v létě omezují přehřátí domu, zajišťují příjemné prostředí v místnosti
• v zimě odvětrávají přebytečnou vlhkost vznikající vysokými teplotními rozdíly mezi střechou a interiérem
• odlehčená a zpevněná hliníková konstrukce zajistí citlivou reakci na příchozí vítr a současně svojí vahou nezatěžuje ložiska, což ovlivní dlouhou životnost celého výrobku

Střešní ventilační turbíny

ODVĚTRÁNÍ STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ
Šikmé střechy
• při rovnoměrném odvětrání celého střešního pláště v hřebeni doporučujeme turbíny rozmístit rovnoměrně po celé délce vzdálené od sebe vždy cca. 4 - 6 metrů. Nejvhodnější použití 1 x BIB14, popř. BIB12 na 50 - 80 m2 střechy dle sklonu, tzn. při nízkém sklonu je nutno použít větší počet hlavic, než u sklonu prudkého.
Ploché střechy
• je vhodné turbíny umístit v síti odvětrávacích kanálků, aby se docílilo rovnoměrné odvětrání všech částí střechy. Zde je nejvhodnější použití 1 x BIB14, popř. BIB12 na 50 - 80 m2 střechy v závislosti na šířce odvětrávané vrstvy.

ODVĚTRÁNÍ ŠACHET OBYTNÝCH A PANELOVÝCH DOMŮ
Obytné domy do 8 poschodí
• běžné použití 1 - 2 x BIB14, popř. TIB14 na jednu šachtu. Nesmí se použít menší turbíny než BIB14! Totéž platí i u nízkých 3 - 4 patrových domů, kde není dostatečný přirozený tah (tzv. komínový efekt)!!
Obytné domy nad 8 poschodí
• zde je nutné vždy použít rozdvojku a 2 x BIB14, resp. TIB14 na jednu šachtu!
Regulační prvky
• regulace v interiéru dle požadavku uživatele je možná uzavíratelnými mřížkami, popřípadě malými axiálními ventilátory umístěnými v jednotlivých místnostech.
Střešní ventilační turbíny

ODVĚTRÁNÍ ZEMĚDĚLSKÝCH OBJEKTŮ
Pro tento případ se nejčastěji používají turbíny GT12, popřípadě BIB12 a BIB14, a to v závislosti na požadované kvalitě odvětrání. Návrh se provádí dle výkonu jednotlivé turbíny v závislosti na čase. Turbíny zajistí nejekonomičtější odvětrání velkoplošných sýpek, dojíren, drůbežáren, koníren, seníků, skladišť krmení atd. Turbíny se také často používají v kombinaci s řízeným větráním, jelikož dokáží zajistit plynulé odvětrávání teplého a vlhkého vzduchu mimo stavbu, a to zcela bez potřeby el.energie a bez údržby, čímž významně šetří fi nanční prostředky.

ODVĚTRÁNÍ OSTATNÍCH INTERIÉRŮ A JEDNOTLIVÝCH MÍSTNOSTÍ
Pro získání trvalého plynulého odvětrání interiérů je nutné vycházet z výkonových charakteristik jednotlivých turbín a požadavku na výměnu vzduchu v místnosti. Běžné požadavky jsou uvedeny v normě. Regulace výkonu turbín se provádí pomocí uzavíratelných mřížek umístěných přímo v místnosti. Při návrhu dodržujte doporučené technické normy!

DŮLEŽITÉ
Pro zajištění kvalitní cirkulace je nutné zajistit dostatečný přísun vzduchu do odvětrávaného prostoru. Pravidlo je, že nasávací otvor musí být minimálně stejně velký jako odváděcí otvor pod turbínou (průměr turbíny). Je-li použito více turbín, musí být i nasávací otvor součet uvedené plochy všech turbín!

Střešní ventilační turbíny

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: IB8

5320Kč vč. DPH
IB8 - samostatná ventilační hlavice rotační, hliník, 203mm