HV 230 A - axiální ventilátor, automatická žaluzie, reverzni chod

Ventilátory jsou vhodné pro krátké vzduchovody s velmi nízkou tlakovou ztrátou nebo k odvětrání přímo přes stěnu nebo okno. Ventilátory lze použít pro větrání v bytové výstavbě, společenských místnostech, kancelářích, obchodech a restauracích.



Skříň
Skříň je z nárazuvzdorného plastu, barva je bílá. Ventilátor je vybaven zpětnou žaluziovou klapkou, u typu M ovládanou ručně, u typu AE a A elektrickým pohonem zároveň při zapnutí ventilátoru. Model je vybaven kontrolkami provozu. Ovladače nejsou součástí ventilátoru.



Oběžné kolo
Oběžné kolo je axiální z kvalitního nárazuvzdorného plastu. Má aerodynamicky a výkonově optimalizované lopatky, na hřídeli zajištěno centrálním šroubem proti sklouznutí.


Motor
Motor je asynchronní s pomocnou fází v provedení s vnějším rotorem. Motor má kuličková uzavřená ložiska s tukovou náplní na dobu životnosti. Krytí IPX4. Provedení s dvojitou izolací a tepelnou ochranou.

Směr průtoku
Směr průtoku je od oběžného kola k statoru, průtok lze měnit u modelu M šňůrkou tahového ovladače, u modelů AE a A regulátorem.

Svorkovnice
Svorkovnice je přístupná po sejmutí čelní mřížky ventilátoru. Připojení je kabelem pod omítkou nebo po omítce. Svorkovnice obsahuje odlehčovací sponu proti vytržení kabelu.

Regulace otáček
HV 230A se zapíná a vypíná ovladačem CR 300 (není součástí ventilátoru), kde se otočným a kolébkovým přepínačem volí jednotlivé režimy 1 až 5:

1. vypnutý ventilátor s uzavřenou žaluzií (kontrolky nesvítí)
2. spuštěný ventilátor s otevřenou žaluzií v režimu odvodu z místnosti s vyššími otáčkami (oranžová kontrolka svítí)
3. spuštěný ventilátor s otevřenou žaluzií v režimu odvodu vzduchu z místnosti s nízkými otáčkami (svítí oranžová i zelená kontrolka)
4. vypnutý ventilátor s otevřenou žaluzií (přirozené větrání – zelená kontrolka svítí)
5. ventilátor v režimu přívodu vzduchu do místnosti (reverzní režim) s vyššími otáčkami (oranžová kontrolka bliká)

Hluk
V tabulce jsou uvedeny hodnoty akustického tlaku ve vzdálenosti 3 m v bodě B pro namontovaný ventilátor. V tabulce jsou uvedeny hodnoty korekcí pro získání akustického výkonu Lwa ve středních frekvencích oktávových pásem pro sání a výtlak.

Montáž
Montáž se provádí do okna s jednoduchým nebo dvojitým zasklením o síle 3 až 25 mm. Pomocí 3 svorníků lze ventilátor namontovat jako nástěnný ventilátor pro přívod nebo odvod vzduchu přes stěnu. Montáž je možná do stěn se sílou 25 až 300 mm.

 

 

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: HV230A

8412Kč vč. DPH
HV 230 A - axiální ventilátor, automatická žaluzie, reverzni chod




Doporučené příslušenství