VITRO 9/230 A - axiální ventilátor, automatická žaluzie, reverzní chod

okenní a stěnové provedení, el. ovládaná žaluzie, IPX4

PODMÍNKY PROVOZU
Ventilátor je určen pro provoz ve vnitřním základním prostředí s okolní teplotou od 0 °C do +40 °C, pro dopravu čistého vzduchu bez prachu, mastnot, výparů chemikálií a dalších znečištění. Dále je nutné zajistit, aby ventilátor nenamrzal, nestékal do něj a neusazoval se v něm kondenzát vody z potrubí. Elektrické krytí motoru ventilátoru je IPX4.

Ventilátory VITRO

SKŘÍŇ
Skříň je vyrobena z elekricky nevodivého termoplastu TP bílé barvy. Přednostmi plastu TP jsou mechanická odolnost, barevná stálost a snadná čistitelnost. Skříň je připravena pro montáž do jednoduchého okna. Tento typ ventilátoru může být instalován i do dvojitého okna nebo zdi při použití plastových dílů, které lze objednat jako příslušenství.

OBĚŽNÉ KOLO
Oběžné kolo je axiální, vyrobeno z nárazuvzdorného plastu bílé barvy.

MOTOR
Asynchronní s kotvou nakrátko, vybaven kluznými ložisky s tukovou náplní na celou dobu životnosti a tepelnou pojistkou proti přetížení. Napájení 230 V/50 Hz. Krytí základní IPX4. Pracovní teplota maximálně 40 °C.

SMĚR PRŮTOKU
Směr průtoku je od přední sací mřížky směrem k zadnímu výfukovému hrdlu (na obrázku výše označeno šipkou), u typů 9/230 a 12/300 možnost reverzního chodu.

ELEKTRICKÁ SVORKOVNICE
Připojovací svorkovnice je umístěna pod speciálním krytem na horní straně ventilátoru.

INSTALACE
do jednoduchého okna: Přední díl ventilátoru, který se skládá z automatické žaluzie (elektrické ovládání) a motoru s oběžným kolem, se montuje z vnitřní strany skla. Pevná mřížka se montuje z vnější strany skla, ve kterém je třeba před montáží vyřezat průchozí otvor. Jednotlivé části se poté smontují dohromady pomocí spojovacích šroubů.

do dvojitého okna: Přední díl ventilátoru, který se skládá z automatické žaluzie (elektrické ovládání) a motoru s oběžným kolem se montuje z vnitřní strany skla, plastový díl 2SF se montuje VITRO mezi jednotlivá skla (max. vzdálenost obou skel je 300 mm) a pevná mřížka se montuje z vnější strany skla. V obou sklech je potřeba před montáží vyřezat průchozí otvor. Jednotlivé části se poté smontují dohromady pomocí spojovacích šroubů (obr. na druhé straně).

do zdi: Přední díl ventilátoru se skládá z automatické žaluzie (elektrické ovládání) a motoru s oběžným kolem. Montuje se z vnitřní strany zdi, plastový díl 2SM se montuje do zdi. Pevná mřížka se montuje z vnější strany zdi. Ve zdi je potřeba před montáží vybourat průchozí otvor. Jednotlivé části se poté přišroubují do zdi nebo smontují dohromady pomocí spojovacích šroubů.

REGULACE OTÁČEK
Regulace otáček se provádí (elektronickými nebo transformátorovými regulátory) změnou napětí buď plynulou nebo pětipolohovou regulací. U typů 9/230 a 12/300 je možný reverzní chod pomocí regulátoru RVS/R.

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: 2VI0972

5190Kč vč. DPH