Krbový ventilátor KV500 - pro 5 až 7 místností

PODMÍNKY PROVOZU
Ventilátor je určen pro provoz ve vnitřním základním prostředí s okolní teplotou +5°C až +50°C, pro dopravu čistého vzduchu bez prachu, mastnot, výparů chemikálií a dalších znečištění. Dále je nutné zajistit, aby ventilátor nenamrzal a nestékal do něj a neusazoval se v něm kondenzát vody z potrubí.
Tento typ ventilátoru je vzhledem ke svým parametrům předurčen k použití pro potrubní rozvody relativně větších délek s vyšší tlakovou ztrátou (při dodržení vzduchotechnických pravidel návrhu ventilátoru). Je vhodný pro rozvod teplého vzduchu z krbové vložky do více místností v bytě nebo rodinném domě (počet místností viz typ ventilátoru).
Ventilátor se rozběhne automaticky při 40°C a vypne při 30°C.



SKŘÍŇ
Skříň je z ocelového pozinkovaného plechu. Na skříni ventilátoru je umístěna krabička s připojovací svorkovnicí (IP54). Teplotní čidlo je umístěno pod oběžným kolem ventilátoru.

OBĚŽNÉ KOLO

Oběžné kolo je radiální, vyrobeno z pozinkovaného plechu a je staticky i dynamicky vyváženo.

MOTOR
Asynchronní motor s kotvou nakrátko. Vnější rotor je uložen v kuličkových ložiscích s tukovou náplní na celou dobu životnosti.
Napájení 230 V/50 Hz.

SMĚR PRŮTOKU
Směr průtoku je vyznačen na obrázcích výše šipkou.

INSTALACE
Snadná instalace v horizontální poloze.

HLUK
Hladina hluku (Lp) je měřena ve vzdálenosti 3 m od sání ventilátoru při plném chodu ventilátoru.

UPOZORNĚNÍ
Ventilátor KV je vybaven termostatem a uvede se automaticky do chodu při dosažení teploty 40 °C, při poklesu teploty pod 30 °C se ventilátor automaticky vypne. Přístroj se nesmí vypínat v době intenzivního chodu topeniště. Hlavní větev musí mít stejný průměr jako průměr výstupního hrdla ventilátoru KV a odbočky a vyústky musí mít průměr 125 mm. Rozvod musí být dimenzován tak, aby se maximálně omezilo použití kolen. Ventilátor KV nesmí být pokryt izolační vrstvou, aby byla umožněna ventilace (chlazení) motoru.

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: KV500

6250Kč vč. DPH
Krbový ventilátor KV500 - pro 5 až 7 místností