EDM 100 C 12V - automatická žaluzie

Ventilátory jsou vhodné pro krátké vzduchovody s nízkou tlakovou ztrátou nebo k odvětrání přímo přes stěnu. Ventilátory lze použít pro větrání v bytové výstavbě, ve spojení s hygrostatem HYG 2 nebo s hygrostatem kombinovaným s termostatem pro odvětrání vlhkých prostor. Varianty R a T je možné spouštět tlačítkem. Ventilátor je vybaven automatickou žaluzií.



Skříň

Skříň je z kvalitního nárazuvzdorného plastu, barva je bílá. Je určena k montáži na stěnu. Pro zvýšení tlaku obsahuje skříň rozváděcí kolo s optimalizovaným tvarem lopatek. Modely označené jako C jsou vybaveny bezeztrátovou klapkou s lineárním pohonem, málo citlivou na slepení mastným kondenzátem.

Oběžné kolo
Oběžné kolo je axiální z kvalitního nárazuvzdorného plastu. Má devět aerodynamicky a výkonově optimalizovaných lopatek a je na hřídeli zajištěno ocelovou pružinou proti sklouznutí.

Motor

Motor je asynchronní s kotvou nakrátko a stíněným pólem. Je určen pro trvalý provoz. Maximální provozní teplota okolí je 40˚C. Typy označené písmenem Z mají kuličková ložiska, tuková náplň je na dobu životnosti. Vinutí je chráněno proti kondenzátu přídavným krytem. Motor má ochranu proti přetížení a dvojitou izolaci. Krytí IP57.

Svorkovnice
Svorkovnice je přístupná po sejmutí čelní mřížky ventilátoru. Připojení je kabelem pod omítkou nebo na omítce. Svorkovnice obsahuje odlehčovací sponu proti vytržení kabelu.

Hluk

Hluk emitovaný ventilátorem je měřen ve vzdálenosti 1,5 m v ose ventilátoru na straně sání.

Montáž

Horizontálně i vertikálně, s ohledem na životnost ložisek přednostně s osou motoru v horizontální poloze. Provedení „Z“ s kuličkovými ložisky bez omezení. Upevnění čtyřmi šrouby pod mřížkou ventilátoru. Šrouby a hmoždinky jsou v balení.

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: centrální sklad 2-3 dny
Kód: EDM100C12V

3691Kč vč. DPH
EDM 100 C 12V - automatická žaluzie