EBB 100 N T - radiální ventilátor, zpětná klapka, dvouotáčkový, časový doběh

Model obsahující časový spínač, který je možno nastavit v rozmezí 2–20 min., ventilátor dobíhá na nižší otáčky.

Dvouotáčkové ventilátory jsou vhodné pro relativně dlouhé vzduchovody s větší tlakovou ztrátou nebo k odvětrání přímo přes stěnu. Ventilátory lze použít pro větrání v bytové výstavbě, ve spojení s hygrostatem HYG 2 nebo s hygrostatem kombinovaným s termostatem pro odvětrání vlhkých prostor.



Skříň

je z nárazuvzdorného plastu, barva je bílá. Skříň je určena k montáži na stěnu nebo strop. Ve výtlaku ventilátoru je zpětná klapka. Čelní panel obsahuje kovovou filtrační mřížku. Po sejmutí čelního panelu dojde automaticky k odpojení napájení.

Oběžné kolo
je radiální s dopředu zahnutými lopatkami. Oběžné kolo je staticky a dynamicky vyvážené.

Motor
je dvouotáčkový asynchronní s rozběhovým kondenzátorem. Motor má tepelnou ochranu proti přehřátí. Max. provozní teplota okolí je 40 ˚C. Provedení s dvojitou izolací, krytí IP 44.

Svorkovnice
je přístupná po sejmutí čelní mřížky a víka svorkovnice, připojení pod omítkou nebo kabelem na omítce. Svorkovnice obsahuje odlehčovací sponu proti vytržení kabelu.

Regulace otáček
U typu S pomocí plynulého regulátoru REB nebo přepínače otáček REGUL 2, případně COM 2. U typu T přepíná rychlosti automaticky zabudovaný časový spínač tak, že po rozpojení svorky LS ventilátor dobíhá na nižší otáčky pro nastavenou dobu.

Hluk
emitovaný ventilátorem je měřen ve vzdálenosti 1,5 m v ose ventilátoru na straně sání.

Montáž
se provádí na stěnu pomocí papírové montážní šablony, která je součástí dodávky. V dodávce jsou i hmoždinky a šrouby. Po sejmutí čelní mřížky dojde automaticky k vypnutí ventilátoru vestavěným bezpečnostním spínačem. Při montáži doporučujeme pružné podložky pod montážní body ventilátoru pro snížení přenosu hluku stavební konstrukcí.

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: EBB100NT

5690Kč vč. DPH
EBB 100 N T - radiální ventilátor, zpětná klapka, dvouotáčkový, časový doběh